Sinds een half jaar mag Flip de krantenbezorger zich de eerste berijder noemen van de vRbike in Nederland. En hij is maar al te blij met de elektrische driewielscooter: “Ik win tijd door de vRbike. Ik noem hem ook wel de witte tornado.”
Flip bezorgd al 6 jaar kranten, waar hij ’s ochtends in alle vroegte kranten bezorgt. Dat deed hij voorheen met een fiets en daarna een elektrische bakfiets, maar zijn werkdag is volgens hem een stuk leuker geworden sinds er een vRbike in het depot gestald staat. “Het is echt een machtig ding. Vooral het gemak en de stabiliteit. Een fiets moet je steeds op de standaard zetten en erop letten dat hij met al dat gewicht niet omvalt. Met de vRbike hoef je daar niet over na te denken. Hij gaat zelfs automatisch uit als ik er van weg loop.” DPG Media heeft de elektrische driewieler eerst getest en direct daarna is besloten om over te gaan op aanschaf. “Ik moest na de test de vRbike even missen omdat er iets aan gedaan moest worden. Ik kon niet wachten tot hij weer terug was. Het maakt het kranten bezorgen echt aantrekkelijker.”
De vRbike is een Zwitsers product en nieuw op de Nederlandse markt. E-Milers gaat deze importeren voor de Benelux. De elektrische driewieler heeft een capaciteit tot 2800 liter en kan met verschillende boxen worden opgebouwd naar de behoefte van de klant. “Kijk wat je er allemaal in kan stoppen. En niet alleen kranten, maar ook pakketjes en misschien zelfs pizza’s of boodschappen. Er past echt heel veel in.” Maar ondanks het laadvermogen is het voertuig toch compact. “Hij lijkt lomp, maar is verrassend wendbaar. Ik kan er mee om mijn as rijden”, aldus Flip. “Ik kan er zelfs precies tussen twee paaltjes mee rijden.” Wel zegt de enthousiaste bezorger dat het even wennen is om er mee te rijden. “Omdat de grote lading achter je zit, rijdt het anders dan een normale scooter of fiets. Hij is ook heel erg snel. Maar als je het voertuig rustig leert kennen, dan ben je er zo aan gewend en rijdt het heerlijk.”
De ‘witte tornado’, zoals Flip de driewieler noemt, valt ook op bij de Udenaren. “Mensen zijn verbaasd over de power en de grote bak. Het is echt je van het. Zelfs de politie is geïnteresseerd en verbaasd over de snelheid’, vertelt hij lachend. Die snelheid zorgt er ook nog eens voor dat Flip tijd bespaart. “Waar eerst de route 2,5 uur duurde, win ik er zeker een kwartier of zelfs langer mee.” En die tijdbesparing komt niet alleen door de snelheid. “Hij heeft een hele fijne lage instap, rolt bijvoorbeeld niet weg op een helling en hij staat heel stabiel op drie wielen. Je stapt dus heel snel op en af. Dat is zelfs sneller dan bij een auto.” En dat is niet het enige voordeel ten opzichte van een auto. “Je komt op veel verschillende plekken en je moet soms kijken waar je kan parkeren. Met een auto kan dat lastig zijn en kan je bijvoorbeeld ook het gras vernielen.” Als hij dan toch iets negatiefs moet benoemen, dan weet hij dat zelfs positief te draaien: “Het enige nadeel is misschien dat je niet droog zit. Maar ik vind het ook wel weer iets hebben, lekker in de buitenlucht”, lacht hij.